Cerinta esentiala pentru obtinerea unui credit este ca clientul sa aiba trei luni de lucru, iar incasarea creditului se va face automat din salariul sau, potrivit tuturor creditorilor. In timp ce pentru a fi supuse unui imprumut auto este necesar sa aiba un salariu minim. In plus, imprumuturile derivate din salarii sunt credite de consum si nu exista nicio restrictie ca acestea trebuie folosite pentru a cumpara ceva specific.
Pro si contra sa cumperi o masina pe credit sau sa o achiti in numerar?
Atunci cand cumperi o masina, exista doua modalitati de plata care pot reprezenta argumente pro si contra finantelor personale, de aceea este foarte important sa tii cont de aceste informatii, inainte de a spune da noului tau vehicul.
Plata in numerar
De obicei, credem ca cumpararea unui numerar bun la cele mai bune sale, dar adevarul este ca, in unele cazuri, nu este asa. Daca este o masina, exista mai multe puncte in favoarea respingerii acestei idei.
Pro: Nu vei fi impovarat cu datorii, ai putea obtine o reducere, vei elibera complet cea mai importanta documentatie a masinii tale, iar daca ai nevoie, o vei putea vinde imediat.
Contra: Nu veti putea genera istoric de credit pentru achizitiile viitoare si veti decapitaliza imediat.
Plata cu credit
Cumpararea unei masini pe credit este o idee buna atunci cand nu aveti suficienti bani pentru a o achizitiona si doriti, de asemenea, sa va mariti istoricul de credit.
Pro: Iti poti lua masina chiar daca nu ai toti banii sa o cumperi, nu te vei decapitaliza, creditul tau genereaza istoric de credit si in unele cazuri poti negocia o reducere pentru serviciile tale de asigurare, farfurie si mentenanta. Puteti cumpara o masina de o valoare mai mare, cu o viata mai lunga.
Contra: Va trebui sa va confruntati cu cheltuielile legate de deschiderea unui imprumut si veti fi legat de un termen de plata de ani de zile. ar putea fi impotriva daca nu va planificati capacitatea de a plati.
De la https://www.credit24h.ro/ poti lua un credit pentru masina fara griji.
Care este durata maxima a contractului?
Durata maxima a contractului pentru autovehiculele noi este de 48 de luni (4 ani), lasand in curs de plata, la sfarsitul contractului, o suma de 35% din pretul autovehiculului.
In cazul in care clientul plateste aceasta suma, plus transferul de schimbare a numelui, masina ar fi a lor.
Daca nu doriti sau nu puteti plati suma restanta, puteti prelungi contractul pana la inca 2 ani si puteti ajunge sa detineti masina.
Durata maxima a contractului pentru vehiculele de ocazie este de 36 de luni (3 ani), lasand in asteptare plata la sfarsitul contractului, o suma de aproximativ 20% din pretul vehiculului. In cazul in care clientul plateste aceasta suma, plus transferul de schimbare a numelui, masina ar fi a lor. Daca nu doriti sau nu puteti plati suma restanta, puteti prelungi contractul pana la inca 1 an si puteti ajunge sa aveti masina in proprietate.
Istoria bancilor
Istoria bancilor incepe cu primele banci prototip de comercianti din antichitate care au acordat imprumuturi de cereale fermierilor si comerciantilor care transportau marfuri intre orase in jurul anului 2000 i.Hr. in zonele Asiriei si Babyloniei. Mai tarziu, in Grecia antica si in timpul Imperiului Roman, creditorii cu sediul in temple faceau imprumuturi si au adaugat doua inovatii importante: acceptarea depozitelor si schimbarea banilor.
Arheologia din aceasta perioada in China antica si India, arata si existenta banilor in activitatea de creditare.
Banca, in sensul modern al cuvantului, poate fi urmarita pana in Evul Mediu si Renasterea timpurie in Italia, pana la orasele bogate din nord, cum ar fi F1orence, Venetia si Genova. Bardi si Peruzzi unde familiile importante au dominat bancile in Florenta secolului al XIV-lea, infiintand sucursale in multe alte parti ale Europei.
Dezvoltarea sectorului bancar s-a raspandit si in Europa si o serie de importante inovatii ce au loc in Amsterdam in timpul Republicii Olandeze in secolul al XVI-lea si in Londra in secolul al XVII-lea. Pe parcursul secolului XX, evolutiile in telecomunicatii si calcule care au dus la schimbari majore in modul in care bancile au functionat si le-au permis sa creasca dramatic in dimensiune si raspandire geografica. Criza financiara de la sfarsitul anului 2000 a vazut un numar semnificativ de falimentari bancare, inclusiv unele dintre cele mai mari banci din lume, si multe dezbateri despre reglementarea bancara.
Istoria bancilor este strans legata de istoria banilor, dar si a tranzactiilor bancare facute probabil anterior inventarii banilor. Depozitele au constat initial din cereale si mai tarziu din alte bunuri, inclusiv bovine, unelte agricole si, eventual, metale pretioase precum aurul, sub forma de placi comprimate usor de transportat.
In vremurile de dinaintea instaurarii crestinismului, viata economica a oamenilor nu era neaparat una foarte buna si cei mai multi bani ii aveau preotii si carturarii. Astfel cladirile utilizate in primul rand de catre aceasta elita, palatele si templele, au devenit locatia celor mai timpurii banci, avand o oarecare similitudine cu practicile bancare ale culturii contemporane.