5 Motive sa vizitezi Budapesta in timpul iernii

by Bogdan Ene

Sa vizitezi Budapesta iarna nu este niciodata o idee rea. Sigur, capitala Ungariei poate fi destul de friguroasa in lunile de iarna, insa in acest anotimp are un farmec aparte. Unul care, cel mai probabil, iti va placea foarte mult!

Deoarece Budapesta este una dintre cele mai bune destinatii de iarna din Europa, iti ofera posibilitatea de a participa la unele activitati speciale si de a vedea orasul dintr-o perspectiva cu totul noua. De exemplu, de Revelion Budapesta 2024, vei putea asista la spectacole de artificii grandioase de pe un vas de croaziera pe Dunare sau sa petreci intr-unul dintre sutele de restaurante ce ofera meniuri speciale pentru ultima zi din an.

In randurile urmatoare, iti vom oferi 5 motive pentru care ar trebui sa vizitezi acest oras frumos in timpul sezonului rece.

​1. Pentru a te relaxa in unele dintre cele mai bune bai termale din Europa.

Budapesta are 123 de izvoare naturale, multe dintre acestea fiind folosite pentru a alimenta faimoasele bai termale unde te poti relaxa in orice zi din an, inclusiv in zilele de iarna. De fapt, iarna este perioada perfecta pentru a te bucura de aceste piscine in care vei avea parte de apa la o temperatura confortabila de 30-40 de grade Celsius.

Majoritatea centrelor cu bai termale din capitala Ungariei au atat piscine interioare, cat si in aer liber. Unele dintre cele mai populare sunt Baile Termale Széchenyi, unde te poti bucura de diferite tratamente spa intr-un decor absolut uimitor.

​2. Targurile de Craciun din acest oras sunt mai mult decat incantatoare.

Daca vizitezi Budapesta in luna decembrie, targurile de Craciun ar trebui sa fie pe lista ta de atractii turistice. Acestea se deschid de la mijlocul lunii noiembrie si dureaza pana in 1 ianuarie.

Orasul gazduieste mai multe piete de Craciun, dar principalele de vizitat sunt cele aflate langa Catedrala Sf. Stefan si Piata Vörösmarty. Sunt situate aproape una de cealalta, asa ca iti va fi usor sa le vizitezi pe ambele in aceeasi dupa-amiaza sau seara.

Destul de similare cu cele gasite in alte capitale europene, targurile de Craciun din Budapesta au o multime de standuri unde se vand produse artizanale, vin fier si mancare stradala gustoasa.

​3. Budapesta gazduieste unul dintre cele mai mari patinoare din Europa.

Mai toate targurile de Craciun din capitala Ungariei au cate un mic patinoar, insa daca esti un impatimit al patinajului, iti recomandam sa mergi la patinoarul din Budapesta City Park, acesta fiind unul dintre cele mai mari de pe continent. Patinoarul este situat aproape de Piata Eroilor, in fata Castelului Vajdahunyad, este usor accesibil si are in jur un decor impresionant.

​4. Pentru a vizita Piata Centrala.

Piata Centrala din Budapesta este uimitoare pe tot parcursul anului, dar in perioada Craciunului, cand are decoratiuni festive, are un farmec cuceritor. Cu produse proaspete, articole traditionale maghiare, suveniruri si o diversitate de feluri de mancare stradala, iti recomandam sa faci o oprire aici cu stomacul gol pentru a te putea bucura de cat mai multe delicii.

Piata Centrala se gaseste foarte aproape de Baile Gellert. Asadar, dupa o masa copioasa aici, poti sa-ti continui dupa-amiaza relaxandu-te in baile termale.

​5. Iarna, Budapesta este mai ieftina si mai linistita.

Iarna este de departe cea mai buna perioada de explorat Budapesta pentru calatorii cu buget redus. Acum nu este sezon turistic, orasul este mai linistit, in jurul atractiilor turistice nu vei mai gasi aglomeratie, iar preturile la hoteluri sunt mai mici decat in timpul lunilor de vara.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.