Daca ai de-a face cu deseuri si reziduuri la nivelul corpurilor de apa pe care le gestionezi (puturi, canalizari si asa mai departe), atunci ai nevoie de una dintre pompele mentionate in titlu – anume de o pompa cu tocator, de una cu taietor sau de o pompa cu polizor.
In mare, toate aceste pompe gestioneaza reziduurile prezente in apa, pentru ca aceasta din urma sa treaca mai usor prin tevi si sa fie transportata acolo unde este necesar. Totusi, exista anumite diferente intre cele trei tipuri de pompe, dupa cum vei afla in cele ce urmeaza.
Cum se prezinta o pompa cu tocator? Caracteristici principale
Pompele cu tocator sunt folosite cu precadere in situatiile in care blocarea tevilor cu deseuri este foarte posibila. Ele prezinta o pompa centrifugala echipata cu un set de elemente de taiere destul de puternice pentru a taia obiecte solide in bucati mult mai mici – acestea din urma putand apoi fi gestionate de catre pompa.
Profesionistii prefera sa apeleze la pompe cu tocator atunci cand au de-a face cu reziduuri rezistente si grele. Singurul dezavantaj al acestora consta in faptul ca pot fi destul de scumpe – de altfel, tocarea deseurilor dure necesita componente de calitate superioara si un motor destul de puternic.
Cum se prezinta o pompa cu taietor? Caracteristici principale
Spre deosebire de o pompa cu tocator, una echipa cu un taietor este conceputa special pentru a gestiona carpe, covoare si in general materiale textile. O pompa echipata cu tocator se poate descurca cu textile de asemenea, dar nu repetat. Textilele, atunci cand sunt gestionate de un tocator, prezinta riscul de adunare dupa ce trec de elementul de tocare – aspect care poate duce la blocarea tevii/conductei.
O pompa cu taietor prezinta lame sau dinti foarte ascutiti care elimina complet atat textilele, cat si riscul de adunare al acestora. Din moment ce taietorul pompei este ascutit, pompa in sine este mai eficienta decat o pompa cu tocator, de exemplu.
Cum se prezinta o pompa cu polizor? Caracteristici principale
Pompele cu polizor sunt echipate cu un dispozitiv de taiere rotativ, realizat din multe elemente inghesuite, dupa cum s-ar spune. Astfel, apa cu deseuri trecuta printr-o pompa cu polizor este transformata in namol – deseurile sunt gestionate atat de bine incat capata o stare aproape lichida.
O pompa cu polizor, spre deosebire de o pompa cu tocator sau una cu taietor, poate fi gasita cu precadere in sistemele principale de canalizare ale unei case, oras sau localitati. Aceasta poate gestiona aproape toate tipurile de deseuri si reziduuri fara absolut nicio problema – aceste beneficii sunt insotite de dezavantaje, desigur.
Pompa cu polizor utilizeaza foarte multa energie pentru gestionarea corespunzatoare a deseurilor si are totodata o capacitate (debit) foarte mica.
Dupa cum probabil ai observat, cele mai multe utilizari sunt atribuite unei pompe cu tocator, aceasta fiind utila in majoritatea industriilor si situatiilor. Daca ai nevoie de o astfel de unealta, nu ezita sa apelezi la profesionistii in materie de unelte scule si echipamente – anume la magazinul de unelte TopStrong.ro!