Feng Shui: influenta casei asupra bunastarii noastre

by Anisoara Miron
Feng Shui: influenta casei asupra bunastarii noastre

Cautam in mod constant bunastarea in toate aspectele vietii noastre. Si in acest scop, ne construim si ne decoram casele, chiar daca uneori nu obtinem rezultatul asteptat. Feng Shui poate avea unele raspunsuri care ne ajuta.

Uneori se intampla sa existe locuri in care nu vrei sa fii si spatii in care nu ne bucuram. Putem locui in case in care nu suntem doar confortabili si care coincid cu aparitia unor probleme in viata noastra… De ce se intampla acest lucru? Poti alege spre exmeplu o vila single in care sa te muti si pe care sa o amenajezi feng shui.

„O casa care nu este in armonie va fi un obstacol in calea succesului nostru, a vietii noastre personale si chiar a sanatatii noastre”

Ce este Feng Shui?

Feng Shui este o disciplina antica originara din China. Obiectivul sau este de a favoriza energia pozitiva a mediilor noastre. Pentru unii este o arta, iar pentru altii o stiinta, ceea ce este sigur este ca, prin aplicarea ei, ne imbunatateste calitatea vietii.

Feng Shui studiaza modul in care ceea ce ne inconjoara ne afecteaza, influenta puternica pe care spatiile o au asupra bunastarii si sanatatii noastre. Ele sunt contemplate de la elementele exterioare (cartier, cladiri, rauri, munti…) la elementele care se afla in interiorul casei (mobilier, culori, locatii de camere…).

Energie vitala sau „Chi”

Potrivit culturii chineze, tot ceea ce face parte din lumea fizica este inzestrat cu o „energie vitala” numita „Chi”. Aceasta energie vitala este numita si „Ki” sau „Prana”, in functie de limba si cultura. In acest sens, Feng Shui este preocupat de a face cele mai multe din fluxul de energie sau „Chi” curent.

Ca o conditie esentiala, energia are nevoie de spatii ordonate si clare pentru a curge liber. „Chi” se misca intr-un mod similar cu aerul care circula in jurul nostru. Fluxul si directionalitatea sa depind de obiectele si formele pe care le intalneste in calea sa.

Daca energia care intra in casa curge armonios, ea va hrani pozitiv spatiile si locuitorii lor. Daca, pe de alta parte, energia este dezechilibrata, aceasta va genera, de asemenea, dezechilibru in oamenii care locuiesc in spatiu. Aceasta lipsa de armonie genereaza nervozitate, neliniste… afectarea sanatatii si distragerea atentiei de la vitalitate.

Este reconfortant sa stim ca, prin regulile de baza ale Feng Shui, se pot ordona si structura spatiile, astfel incat energia sa curga armonios si sa aduca echilibru in viata noastra.

” Sanatatea, starea de spirit si relatiile se imbunatatesc intr-un mediu echilibrat.”

Cateva conditii generale pentru o casa Feng Shui:

Acestea sunt cateva dintre sfaturile generale care imbunatatesc Feng Shui-ul spatiilor noastre si pe care, intr-un mod simplu, le putem pune cu usurinta in practica:

  • Lasati lumina soarelui in casa. Lumina naturala este un generator de energieIncercati sa nu existe spatii intunecate sau inchise.
  • Au peretii impecabili in pictura si tapetul lor, evitand tot felul de pete.
  • Decoratiunile casei trebuie sa fie pozitive, care ne plac sau care trezesc senzatii de placere.
  • Coridoarele ar trebui sa fie lipsite de obstacole cu iluminare buna. Acestea ar trebui sa fie usor de navigat.
  • Nu trebuie sa stocam obiecte pe care nu le mai folosim sau care nu ne mai servesc. Ca si in cazul cadourilor primite care nu ne-au placut cu adevarat, este mai bine sa scapam de ele.
  •  Plante sanatoase pentru a se conecta cu energia pamantului.
  • Purificati periodic casa prin arderea tamaiei. De asemenea, se recomanda plasarea esentelor, cum ar fi rozmarinul sau lavanda, printre altele.

Ce sa evitam sa avem in casele noastre- ACESTE LUCRURI NU AR trebui gasite in locuinta

Conform culturii chineze si Feng Shui, toate obiectele au energie proprie. Toate mobilierul, ornamentele, electrocasnicele, peretii, fotografiile, plantele… ei au „Chi”. Din acest motiv, va fi necesar sa evaluam ce obiecte ne pot transmite o energie buna si care nu potPentru a face acest lucru, este recomandabil sa evitati:

  • Covoare de piei de animale salbatice, animale umplute etc.
  • Flori ofilite sau uscate.
  • Imbracaminte sau incaltaminte care nu mai este folosita sau care apartine persoanelor care au murit.
  • Colectii de arme sau munitii (genereaza energie agresiva).
  • Imagini, postere sau orice imagine de durere, plans sau drama.
  • Mobilier antic sau de origine dubioasa. Mobilierul se acumuleaza si contine energia oamenilor, a situatiilor si a locurilor in care au fost anterior.
  • Colectii de antichitati. Obiectele, precum mobilierul, contin, de asemenea, o istorie energetica a locurilor in care au fost si a proprietarilor care le-au detinut.
  • Obiecte (vesela, oglinzi,…) si mobilier spart, vechi sau deteriorat. Bunurile noastre reprezinta ceea ce credem ca meritam. Un element rupt sau imbatranit poate reprezenta, reproduce sau atrage o lipsa de stima de sine, dragoste sau prosperitate.
  • Oglinzi antice. Oglinzile tin „memoria” tuturor povestilor pe care le-au trait.
  • Obiecte si dispozitive electronice care nu functioneaza sau care functioneaza defectuos. Sunt elemente fara energie.

You may also like

Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.